Verksamhetsansvarig

Varför har jag engagerat mig i ett assistansbolag?

Jag har som make till en kvinna med funktionsnedsättning varit inblandad i kontakter med myndigheter, organisationer och företag i många år och senare som far till en funktionshindrad son. Denna tid har gett erfarenheter som jag vill skall komma andra till gott. Snacka om att jag vet hur det är, att stångas mot myndigheter, företag och andra som inte delat vår uppfattning, om hur livet bör vara, för en med funktionsnedsättning.

Jag vet hur ensam man kan känna sig när myndighetspersonen hänvisar till någon abstrakt paragraf eller ”så kan man inte göra”. Man klagar och överklagar och väntar på att få ett positivt beslut. Dessa vet man att de kan dra ut på tiden så man måste vara utrustad med en ängels tålamod. När sedan beslutet kommer så kan man många gånger lätt hålla sig för skratt.

Nej, inte hjälper det med gråt och tandagnisslan. Det skall fakta och kunskap till för att föra skutan framåt. Därför är det viktigt att vi anhöriga får den hjälp och avlastning som ett bra assistansbolag kan ge. Det låter ju bra att man säger” Ingen möda skall sparas för att lösa detta problem”. Men när Vi Assistans säger det så är det i ordets bästa mening att verkligen göra det mesta som går att göra.

Jag har lärt mig att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Därför kallar vi oss för
Vi Assistans! Vi fungerar tillsammans, detta är nyckelorden i vår verksamhet.

Peter Lindeberg

Tillbaka